Borlängerevyn återigen en succé

Pensionärspar som vuxit ifrån varandra, dialekttolkningar som får oss alla att ramla av stolen av skratt, balett, och så försvarsministrar som diskuterar fotbollslags försvarsspel på fullt allvar – det här är årets Borlängerevy som är en riktig succé. Årets upplaga har även nykomlingar på scenen, och det var många som undrade om Anna-Lena Kjellander och Ulrika Andersson skulle kunna ta en naturlig plats i gänget som så många gånger har levererat en fantastisk show. Det blev en lättnad att se att de nya damerna inte alls var nybörjare och att de verkligen passade in i sammanhanget och var med om att ta denna revy till helt nya nivåer.

En blandad kompott

Om man ska sammanfatta Borlängerevyn så måste man nästan säga att det rör sig om en salig blandning där alla kan finna något som får det att kittla av skratt i magen. Det är som vanligt så att man skojar om politik, och Frälsningsarmén har också får en naturlig plats bland alla nummer. Det fina är dock att man känner en helhet och att ingen del verkar malplacerad. Det är helt enkelt en helgjuten show och man går hem uppfylld av alla intryck och så med lite träningsvärk i mungiporna efter en så lång stund av konstanta leenden och skratt.

Skratt och allvar

Nu är Sven Sundin med på scen i allt större utsträckning och klassiska Tunatrumpeten är fortsatt ett stående inslag som man ser fram emot. Den här revyn visar hur verklig humor byggs på ett stort allvar och det är fint att få sig tankeställare omkring hur vi lever idag med mobiltelefoni och elektronik. I revyn så tar man bland annat upp sms språket vilket är minst sagt intressant.

Om du har möjlighet att se denna revy så ska du inte missa den. Borlängerevyn är helt klart en infusion av hälsa, och oavsett vem man är så finns det mycket igenkänning och humor i de olika numren som föreställningen består av. Ta med vänner och familj för det här är verkligen en föreställning för alla, förutom de allra minsta då förstås som bör få stanna hemma med en snäll och go barnvakt.