Nu är semestern över

Nu är semestern över och det känns lite blandat. Å ena sidan så är det förstås skönt att vara tillbaka och komma igång med allt viktigt igen, å den andra så kom jag fint in i sommarlunken. Dessutom så anammade jag en sundare livsstil under ledigheten. Istället för att enbart ligga i hängmattan och mentalt recensera sommar pratarna i P1 så tog jag chansen att röra lite mer på mig och att lära mig lite mer om det där med god kost och motion. Jag har alltid tyckt om nyttiga drinkar och drack hemmagjorda melondrinkar innan någon i Sverige ens hade hört smoothies, och i sommar så har det blivit en hel del av nyttiga blandningar. Jag har dessutom testat att använda Ashwagandha i mina smoothies. Innan du börjar läsa mer om örten online så vill jag berätta lite mer om det där med “stark som en häst“…

I början av sommaren så kände jag mig faktiskt rätt så seg och hängig. Trots att våren blev så skön så upplevde jag aldrig något mentalt rus av att vintern äntligen var över och jag kände mig faktiskt svag på alla sätt och vis. Jag klagade lite om detta till kollegor och det var då som någon sade att jag skulle testa den där örten som ger styrka som en häst. Ashwagandha är tydligen en ört som de som jobbar med Aurveda medicin är bra på och även om jag inte direkt kände lusten att testa så lade jag namnet på minnets bokhylla.

När det väl hade blivit semester så började jag med att promenera varje morgon med en väninna och det var då som jag insåg att jag inte orkade med hennes tempo. Hon försökte uppmuntra mig med att jag bara skulle stampa på som en häst och då mindes jag genast den där örten. Samma dag så fann jag den hos hälsokosten och bestämde mig för att se om det verkligen kunde ligga något i namnet.

Kalla det placebo eller vad du vill. Jag och Lena har fortsatt promenera och flåset är helt annat nu än i början av sommaren. Nu har jag sagt åt henne att hon också borde köra power smoothies till frukost så att hon orkar hänga på för vi tänker fortsätta hösten igenom.

Något som jag har upptäckt med det där med hälsa och motion är att man liksom hamnar i en positiv spiral. Man börjar med något, i mitt fall promenader och smoothies, och så kommer resten. Det blir liksom svårt att fortsätta sitta på soffan som en potatis med chips när man får upp blodcirkulationen, och den här sommaren så upplevde jag att jag verkligen blev pigg samtidigt som jag fick så otroligt mycket gjort. Förrådet i källaren är äntligen sorterat och jag har börjat odla egna örter på fönsterkarmen… Jag vet inte om det var Ashwagandha som gjorde den stora skillnaden men det känns som att örten hade en avgörande betydelse för att min semester blev till ett verkligt hälsopiller.