Om oss

Välkommen till Borlängerevyn, kära revyvän!

Du ska känna dig varmt välkommen till årets revy! Än en gång är det oss förunnat att få ställa ett gäng spelsugna aktörer och dansare på Maximteaterns scen med ett enda uppdrag – att låta er roas och njuta av det ni får se utspela sig framför era ögon. Och vi kommer även i år att bjuda er på dans, sång, monologer och sketcher. Allt är med andra ord precis som vanligt i det avseendet.

Speciellt kul är det i år att vår eminente regissör, Sven Sundin, också tar steget upp på scenen som aktör. Jag är övertygad om att många av er i publiken har skrattat åt hans olika rollfigurer i Teater Gazbazz och det kommer ni också att få göra hos oss här idag.

Tyvärr har Hans Westlund bestämt sig för att inte vara med i revyn längre som aktör. Vi är många som kommer att sakna honom på scenen, men som en tröst kan jag säga att han kommer att fortsätta med att skriva texter åt oss – något som han verkligen gör med den äran!

Vi har kallat årets revy för ”Trevligt Folk”. Jag förmodar att många av er har sett att det är ett uttryck som Borlänge kommun använder sig utav i olika sammanhang. Och visst är Borlängeborna trevliga. Det råder det inge tvekan om! Jag får ofta höra detta i mitt jobb på kommunen från ”utsocknes”.

Och naturligtvis tycker vi alla som är engagerade i revyn att ni som valt att besöka oss idag är speciellt trevliga!

Vi känner ett litet tryck på oss i år. Vid förra årets LIS-rixdag utsågs ju vårt nummer, ”Eko-bönder” till det bästa lokala revynumret i hela Sverige (för övrigt med text av Hans Westlund). Det är en utmärkelse som vi naturligtvis är både mycket stolta och glada över men som också kan innebära större förväntningar på oss från er, kära publik.

Jag hoppas att ni efter föreställningen ska kunna säga till era vänner och bekanta: ” Gud, vad mycket trevligt och duktigt folk det finns i Borlängerevyn”!!

Än en gång – varmt välkommen till årets revy. Nu går snart ridån upp och bakom scenen står ett gäng som inget hellre vill än att få dra igång årets föreställning.